Mešavinom esencijalnih ulja meksičke gorke pomorandže, zajedno sa najkvalitetnijim kininom iz drveta cinchona tree (eng. Fever Tree) sa plantaža iz Konga, napravljen je Indian Light Tonic dizajniran da poboljša ukus najboljih džinova, premium vodki, kao i pojačanih vina poput vermuta, šerija i belog porta, a da odgovori i na zahteve potrošača za unosom smanjenih kalorija. Indian Light ima 57% manje kalorija nego klasičan Indian Tonic.
2000. dok je Charles Rolls vodio kompaniju Plymouth Gin, pridružio se Timu Warrillow-u u analizi tonika na svetskom tržištu. Otkrili su da većina tonika sadrži natrijumov benzoat (konzervans), jeftine arome pomorandže kao što je dekanal, kao i veštačke šećere, odnosno saharin. To ih je inspirisalo na osmanastomesečno putovanje koje su započeli u britanskim biliotekama tražeći podatke o izvorima kinina pre 1620. godine. Otkrili su spektakularnu, ali zaboravljenu, plantažu Charlesa Ledgera u srcu Konga. Plantaža je obnovljena i danas se na njoj ponovo proizvodi najfiniji kinin koji kompanija Fever Tree koristi u proizvodnji svojih prirodnih premijum tonika. Prvi Fever Tree tonik proizveden je 2005. godine i od tada u svetu džin-tonika ništa više nije isto.
Više o ovom proizvodu možete čitati na sledećem linku.
Ili na našem blogu.
Recenzije
Još nema komentara.